google19a3042831b04710.html KADIKÖY MEKANİK TESİSAT VE YANGIN 7/24 ACİL VE PROFESYONEL EKİPLER 05073855703 BAŞAK GROUP İNŞAAT-TAAHHÜT-PLAN-PROJE
MEKANİK TESİSAT VE YANGIN

Mekanik Tesisat Nedir Hangi sektörlere Hizmet Verir.Konusu Nelerdir.İnşaat Projelerine Mekanik Tesisat Hizmeti veren mühendislik Firmaları Teklif Ve Fiyatlandırma Yapan Uygulama Şirketleri,bundan önce mekanik ve tesisat ne anlama gelir ve hangi bölümlerde sınıflandırılabilir.

Mekanik tesisat hizmetleri Denildiğinde Akla Gelen Tesisat Tipleri Aşağıdaki Gibidir.

a) Isı yalıtımı
b) Sıhhi tesisat
c) Isıtma tesisatı
d) Asansör avan proje hazırlama
e) Klima tesisatı
f) Havalandırma tesisatı
g) Kızgın su tesisatı
h) Buhar tesisatı
i) Gaz (doğal gaz, hava gazı,LPG) tesisatı
j) Basınçlı hava tesisatı
k) Sanayi tipi mutfak, çamaşırhane tesisatı
l) Soğutma tesisatı
m) Yüzme havuzu ve filitrasyon tesisatı
n) Medikal gaz tesisatı
o) Otomatik kontrol tesisatı
p) Arıtma tesisatı
ve bu gibi konularda gerçekleştirilen tasarım, uygulama, denetim ve kontrol hizmetleridir.

ISI YALITIMI NEDİR

ısı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemlerdir. Sürekli artan enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de arttırmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar oranının konutlar için sarf edildiği düşünüldüğünde ısı yalıtımı artık bir ihtiyaç durumuna gelmiş bulunmaktadır. Enerji tasarrufunun yanında ısı yalıtımı, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır.

  • Sıhhi Tesisat Malzemeleri

Genellikle porselendendir. Tıpkı klozet gibi vida ve takozlarla döşemeye monte edilir. S tipinde sifonu vardır. Iki ayrı muslukla beslenir ve genellikle klozetin yanındadır. Üzerine oturularak cinsel organların yıkanması için kullanılır.

  • Havluluk , sabunluk , vanalar

Piyasada değişik modelleri vardır. Farklı materyallerden üretilir. Döşemeye; alttaki ağız bölümü, döşeme altındaki çatalın üzerine şekilde monte edilmiştir. Klozet kapağını değiştireceğiniz zaman; bir şablon çıkartarak, zevkinize uygun olanı seçmeniz önerilir.

Aralarında küçük farklılıklar vardır ve sizi yanıltabilir.

  • Duş Tekneleri

Porselen kaplı dökümdendir. Değişik ebatlarda bulunur.

  • Musluklar

Banyo lavabosu ile teknik olarak aynıdır, aynı özellikleri taşır. Tasarımda bazı farklılıkları vardır.

  • duş ve küvet kabinleri(banyo kabini)

Içlerinde su seviyesini ayarlamak için şamandıra mevcuttur. Suyun girişini düzenleyen kapama tıpasının, aşınması ve-veya kırılmasında arıza çıkartabilir.

Klima Tesisatı nedir?
Klima sistemi, ikimlendirme, ısıtma, soğutma, temizleme, sirkülasyon yaptırma ve havanın nem miktarının belirli bir oranda tutulması işlevinin sürekli olarak temin ve tesis edilmesi işlemidir.

Klima çeşitleri ve klima sistemlerinin sınıflandırılması nelerdir?

Binaların kullanım amaçları, bulundukları bölge ve bölgeye bağlı olarak dış hava şartları değişkendir. Klima sistemlerini sınıflandırmanın amacı bir sistemi diğerinden ayırt edebilmeyi sağlamak ve ihtiyaçlara bağlı olarak en doğru klima sistemini seçmeyi kolaylaştıracak bir yöntem oluşturmaktır.

Klima sistemi çeşitlerini hava dağıtım ve akışkan cinsine göre;
1. Tüm havalı sistemler
2. Hava-su ile çalışan sistemler
3. Tüm su ile çalışan sitemler
4. Bağımsız üniteli sistemler olarak sınıflandırılır.

Bağımsız Üniteli Sistemler:
1. Split klimalar
2. Pencere tipi klimalar
3. Çatı tipi paket klimalar
4. Taşınabilir tip portatif klimalar olarak sınıflandırılır.

ISITMA TESİSATI NEDİR.

Bir ve birden fazla hacmi istenilen sıcaklığa çıkarmak ve bu sıcaklıkta kararlı bir şekilde tutma işlemine ısıtma; bu işlemleri yapan tesislere de ısıtma sistemleri denir. Isınma ihtiyacı, insan vücudu ile çevresi arasındaki ısı alışverişi ile bir ısı değişimi dengesi kurma ve ısıl konfor ortamını sağlama gereğinden doğmuştur. İnsanların barındığı veya çalıştığı binalarda ısıl konfor şartları verimli çalışma ve sağlık yönünden önemlidir. Isıl konfor günümüzde yalnız insanlar için değil bütün hassas cihaz ve makineler için de gereklidir.

Canlılar içerisinde insan, fizyolojik bakımından tropikal iklim şartlarına uygundur. Bir insanın rahat ve güvenli yaşayabilmesi için çevre sıcaklığının belli bir değerde olması gerekir. Bu değer 15 C ile 27 C arasında değişir. Dış hava sıcaklığı kış aylarında çok düştüğü için ortamların ısıtılması gerekmektedir.

Isıtma sistemleri genel olarak dört ana gruba ayrılır.
1.Merkezi ısıtma (Bina altından ısıtma)
2.Tekil ısıtma (Kat ve villa ısıtması)
3.Bölgesel ısıtma (Uzaktan ısıtma)
4.Sıcak hava ile ısıtma

Yangın Tesisatı

Mekanik Tesisat Sistemlerinde Yangın Tesisatı iki kısımda işlenir. Sulu Yangın Söndürme Tesisatı ve Yangın Duman Tahliye Sistemleri. Bunların dışında FM200 gibi kuru kimyevi gazların kullanımı ile Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri de gereklilik noktasında tesis edilir. Genellikle ülkemizde Yangın Tesisatı; Ülkemizde geçerliliği devam devam eden Yangın Yönetmeliği çerçevesinde belirlenir. Eksik kalan noktalarda Amerikan Yangın Standardı NFPA ile projelendirme ve uygulama yapılır.

Sulu Yangın Söndürme Sistemlerinde üç ana belirleyici ünite vardır. Yangın Suyu Deposu, Yangın Pompası, Sprinkler Boru hattı. Yardımcı elemanlar Yangın Pompa Dairesindeki vana grupları, kat istasyonlarındaki gruplamalar ile fıskiye ve püskürtme sistemini sağlayan sprikler üniteleridir. Sistemin amacı yangın başladığında yangının yayılmasını önlemek ve itfaiye gelene kadar zaman kazanmaktır. Sistemin çalışma prensibini özetlersek; Yangın Pompaları kapalı hattı belli bir su basıncında tutar. Ortamdaki sprinkler yangın anında ortam belli bir sıcaklığa ulaşınca içerisindeki civanın genleşmesiyle patlar ve borulardan su geçişi sağlanır. Bu arada su geçişini algılayan akış anahtarları pompanın panosuna kontak verir ve pompa devreye girer. Sistem manuel kapatılıncaya kadar veya depodaki su bitene kadar pompa çalışmaya devam eder.

Yangın Duman Tahliye Sistemleri, Aspiratörler ve Vantilatörler kullanılarak yapılır. Burada Kaçış noktalarına vantilatörler yardımıyla hava basınçlandırılarak insanların dumandan azami ölçüde korunması sağlanır. Binadaki belli havalandırma şaftlarından duman tahliye edilir. Ayrıca asansör boşluklarına da havalandırma yapılır. Bu sistemler genelde yangın anında duman dedektörleri ve yangın alarm panelleri devreye girdiğinde çalışmaya başlarlar. Oldukça güçlü ve yüksek kapasiteli cihazlardır.

Yangın Önleme Sistemleri belli periyotlarla test edilmeli ve hazır durumda tutulmalıdır. Arızalarının sürekli kontrol edilmesi can güvenliği açısından çok önemlidir.

 


























































KADIKÖY MEKANİK TESİSAT FİRMALARI, PVC USTALARI, SIHHİ TESİSAT FİRMALARI, SU TESİSATÇISI, YANGIN SİSTEMLERİ, YANGIN FİRMALARI, SPRİNG FİRMALARI,  Isı yalıtımı
b) Sıhhi tesisat
c) Isıtma tesisatı
d) Asansör avan proje hazırlama
e) Klima tesisatı
f) Havalandırma tesisatı
g) Kızgın su tesisatı
h) Buhar tesisatı
i) Gaz (doğal gaz, hava gazı,LPG) tesisatı
j) Basınçlı hava tesisatı
k) Sanayi tipi mutfak, çamaşırhane tesisatı
l) Soğutma tesisatı
m) Yüzme havuzu ve filitrasyon tesisatı
n) Medikal gaz tesisatı
o) Otomatik kontrol tesisatı
p) Arıtma tesisatı
HAKKIMIZDA
KALİTELİ VE GÜVENİLİR HİZMET ANLAYIŞI 
BAŞAK HİZMET'E 
TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ.
BAŞAK HİZMET